Pagina's

dinsdag 4 november 2014

ZWART

Zwart word door de meeste mensen niet gezien als bruilofts 'kleur'. Maar ook voor dit thema geldt : zolang je er niet te veel van wil, zit je heel erg goed! Zwart is eigenlijk niet echt als thema te omschrijven omdat je met zwart alle kanten op kan. Chique met een black tie dresscode of bohémien voor een heerlijk relaxte dag. Daarom heb ik een moodboard met tips gemaakt met zwart in verschillende stijlen zodat iedereen een beetje geïnspireerd raakt.

Kleuren 
Zwart kan gecombineerd worden met allerlei kleuren. In veel combinaties zegt het weer wat anders. Als je zwart combineert met met wit dan past dit bij een chique trouwerij. Combineer je het juist met donkere, warme kleuren dan creëer je een wat duistere en dramatische sfeer. Zwart heeft dus heel veel kanten, aan jullie de keuze welke kant het beste bij de bruiloft past.

Styling
De jurk : er zijn tegenwoordig heel veel feestelijke, zwarte trouwjurken te vinden. Niet meer alleen de zware, helemaal zwarte jurken maar tegenwoordig is er ook veel te vinden met een kleurtje erbij en van andere licht vallende stoffen zoals kant.
Decoratie : Zoals hierboven genoemd kan zwart veel verschillende uitstralingen geven in combinatie met kleur. Maar ook materiaal doet veel. Als je voor zwarte kandelaars kiest met een witte kaars er in, dan geef dit een chique uitstraling. Voor een wat meer romantisch, duister effect kies je voor zwarte kaarsen met een bronzen kandelaar. Bij het eten is het aan te raden om niet te kiezen voor een zwart bord. Uit onderzoek is gebleken dat mensen minder genieten van de smaken als ze van een zwart bord eten.

Eten 
Het is heel leuk om dit thema door te voeren tot in het zoete gedeelte van jullie bruiloft. Tegenwoordig is er zoveel mogelijk met bruidstaarten. Denk aan fondant kunstwerkjes die overal opduiken maar ook het krijtbord effect of eetbare bloemen en eetbare verf. Je kan het tegenwoordig zo gek niet bedenken of het is te eten. Natuurlijk zijn er ook natuurlijke ingrediënten die gebruikt kunnen worden zoals donkere chocolade, frambozen, zwarte bessen en koffie. 

Bloemen
Kies je voor een zwarte jurk? Dan zijn bloemen in een andere kleur een verstandige keus. De bloemen zijn dan beter te zien en op de foto komen ze beter uit. Je kan kiezen voor bloemen in het wit of een felle kleur als contrast met het zwart ook kun je kiezen voor juist donker gekleurde bloemen voor een mysterieus effect. Vooral in het najaar zijn er veel donker gekleurde bloemen te vinden zoals donker rode en donker paarse bloemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten